"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ" | Ημερίδα

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

 

Ημερίδα
Ανάπτυξη Δικτύου σε περιόδους Κρίσης
Τιτάνια Hotel, Δευτέρα 11 Απριλίου, 5:00μ.μ.

«Είναι πλέον η στιγμή για να ξανασκεφθούμε τα πάντα», τόνισε ο κ. Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Γενικός Διευθυντής της THE FRANCHISE CO. & Διευθύνων Σύμβουλος της DALE CARNEGIE TRAINING HELLAS σε ημερίδα που διοργάνωσε το περιοδικό FRANCHISE SUCCESS, και η οποία είχε θέμα την «Ανάπτυξη και Διοίκηση Δικτύου σε περιόδους Κρίσης».

 Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στο νέο τοπίο της αγοράς και έθεσε στρατηγικά ερωτήματα για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, για την ανάπτυξη με franchising στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται και που σύμφωνα με τον ομιλητή παραμένει πάντα επίκαιρη. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με πριν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ημερίδα είχε διαδραστικό χαρακτήρα και οι franchisors και οι Υπεύθυνοι Ανάπτυξης δικτύων franchise, που παρεύθηκαν συμμετείχαν σε έναν έντονο προβληματισμό πάνω σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τον επιχειρηματία στο σύγχρονο οικονομικό τοπίο. Δόθηκε ξεκάθαρη εικόνα για το πώς το franchising παραμένει αξιόπιστη μέθοδος ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης, για τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και τα πρότυπα και πώς μπορούν οι αλυσίδες να ανταποκριθούν σε αυτές. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με franchisors διαφόρων κλάδων και αντικειμένων και συνδυάσουν παραδείγματα και περιπτώσεις άλλων αλυσίδων με το δικό τους δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Ρουσόπουλος έθεσε και ανέπτυξε ερωτήματα όπως:
• Παραμένει το franchising αξιόπιστη μέθοδος ανάπτυξης;
• Πως επιδρά η κρίση στο σχεδιασμό εναλλακτικών στρατηγικών ανάπτυξης;
• Πως επιδρά η κρίση σε υφιστάμενα δίκτυα franchise;
• Τι πρέπει να προσέξουν τα νέα δίκτυα;
• Τι αλλάζει στο Profile των franchisees;
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «Ένα από τα πιο ισχυρά σημεία του franchising είναι ότι παρέχει ένα τεράστιο εύρος επιλογών και ευελιξίας, ώστε τα άτομα και οι επιχειρήσεις να καλύψουν τους οικονομικούς στόχους και τα επιχειρηματικά τους οράματα».
Ως συμπέρασμα της ομιλίας, «σε περιόδους όπως η σημερινή για να γίνει η κρίση ευκαιρία χρειάζεται να σκεφτούμε έξω και πέρα από τα δεδομένα ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη διείσδυση στην αγορά και η αύξηση των μεριδίων.»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή