Ομιλία με θέμα: "Οικονομική Κρίση-Διέξοδος το Franchising"

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Ένα μήνυμα ελπίδας σε πολλούς επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες και στελέχη δικτύων όσον αφορά τις τρέχουσες χρηματοοικονομικές εξελίξεις πέρασε με την ομιλία της THE FRANCHISE CO. σε συνεργασία με την Dale Carnegie Training στο ξενοδοχείο The Athenian Callirhoe στις 19.11.2008.

Το franchising είναι μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλες τις φάσεις του οικονομικού κύκλου, τόσο στην φάση ανάπτυξης όσο και ύφεσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαφάνεια, ειλικρίνεια και σωστή συνεργασία. Οι επιχειρήσεις franchise έχουν αποδείξει πως όχι μόνο δεν επηρεάζονται δυσμενώς σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης, αλλά αντιθέτως καταφέρνουν να αναπτυχθούν και να αποσπάσουν σημαντικά μερίδια αγοράς από ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Σε κάθε φάση, θετική ή αρνητική, το κρίσιμο στοιχείο που συντέλεσε στην συνεχόμενη εξέλιξη ενός δικτύου ήταν η ξεκάθαρη στρατηγική, η ευέλικτη δομή, η υποδομή και πάνω από όλα τυποποίηση, συστήματα και διαδικασίες που ισχυροποίησαν την θέση τους, δέσμευσαν και παρακινούσαν τους δικαιοδόχους τους. Επομένως, το αποτέλεσμα είναι τo franchising να μπορεί να επωφεληθεί των αρνητικών συγκυριών.

Οι προσκεκλημένοι δικαιοπάροχοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και με ποιον τρόπο αυτές επηρεάζουν την αγορά του franchising. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν αλλά και οι ευκαιρίες που θα αναδειχθούν στον χώρο του franchising όπως και στην ευρύτερη αγορά και δόθηκαν παραδείγματα αρίστων πρακτικών και λύσεων για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Θέματα διασφάλισης κερδοφορίας, ανάπτυξης και αποδοτικότητα επένδυσης ενός δικτύου, αποφυγής συγκρούσεων και φυγόκεντρων τάσεων, καθώς και ενδυνάμωσης της συσπείρωσης των συνεργατών σχολιάστηκαν εκτενώς από τον κύριο Παναγιώτη Ρουσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της THE FRANCHISE CO. και τον κύριο Σωτήρη Καραγιάννη, τέως Γενικό Διευθυντή της Dale Carnegie Training.

Κύριος στόχος αυτής της ημερίδας ήταν να μεταφέρει το εξής μήνυμα:
"Η επένδυση σε ένα δίκτυο franchise, εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι παράμετροι ασφαλείας, μπορεί να υποσχεθεί ένα προσοδοφόρο μέλλον ακόμα και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης."


Η εκδήλωση ήταν η συνέχεια μιας σειράς ενημερωτικών ομιλιών και σεμιναρίων, που οργανώνει η THE FRANCHISE CO. και θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2009. Απευθύνονται αποκλειστικά σε franchisors και στελέχη αλυσίδων franchise, με σκοπό την ανάδειξη των ευκαιριών που υπάρχουν και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι νέες συνθήκες στην αγορά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή