Ένας Χρόνος Μνημόνιο – Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελλάδας

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) διοργάνωσε εκδήλωση με την υποστήριξη του ΙΟΒΕ για την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου.Η εκδήλωση είχε τίτλο «Ένας Χρόνος Μνημόνιο – Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελλάδας» και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1).  

 Ιδιαίτερα τεκμηριωμένη η ομιλία του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, Καθ. Ιωάννη Στουρνάρα για τα  αίτια της κρίσης καθώς και για τις επιπτώσεις του μνημονίου. Καθ. Ιωάννη Στουρνάρα για τα αίτια της κρίσης καθώς και για τις επιπτώσεις του μνημονίου.Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Ρεγκούζας, Αν. Συντονιστής της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΣΕΣΜΑ, παρουσίασε έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για τα αποτελέσματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το Μνημόνιο και τις επιπτώσεις τους.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τα στοιχεία που παρατέθηκαν στις παρουσιάσεις (συνιστώ θερμά να τις μελετήσετε) και κυρίως την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα στο σκέλος των επιπτώσεων και της αποτελεσματικότητας του μνημονίου, αυτόματα μου γεννήθηκαν ορισμένα ερωτήματα:

 •Η αποσπασματική και επιλεκτική εφαρμογή του μνημονίου μήπως οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα;
 •Είναι δυνατός ο σχεδιασμός και κυρίως η εφαρμογή συγκροτημένων πολιτικών υπέρβασης της κρίσης, αυτής της κλίμακας, από ένα πολιτικό προσωπικό που δεν κατανοεί – πέρα από το λογιστικό της αποτέλεσμα- την διάσταση και τα αίτια της κρίσης και από ένα κρατικό μηχανισμό που η πλήρης αναμόρφωσή του, είναι μέρος της λύσης;
 •Η απουσία ισχυρών αναπτυξιακών κινήτρων σε βασικούς τομείς της οικονομίας με υψηλή ελληνική προστιθέμενη αξία, μήπως οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή